Hoe maak je een heerlijke Torta de Limão com Merengue? Een traditioneel Braziliaans dessert recept
Hoe maak je een heerlijke Torta de Limão com Merengue?
Torta de Limão com Merengue is een klassiek Braziliaans dessert dat je zeker een keer moet proberen. Het is een frisse en zoete taart met een knapperige bodem, een romige citroenvulling en een luchtige meringue.
Het lijkt misschien ingewikkeld om te maken, maar het is eigenlijk heel eenvoudig. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig: bloem, suiker, amandelmeel, boter, eieren, leite condensado, limoensap en rasp.
Met deze makkelijke stappen heb je in een mum van tijd een verrukkelijke Braziliaanse lekkernij op tafel.
Hoe maak je een heerlijke Torta de Limão com Merengue?
Torta de Limão com Merengue is een klassiek Braziliaans dessert dat je zeker een keer moet proberen. Het is een frisse en zoete taart met een knapperige bodem, een romige citroenvulling en een luchtige meringue. Het lijkt misschien ingewikkeld om te maken, maar het is eigenlijk heel eenvoudig. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig: bloem, suiker, amandelmeel, boter, eieren, leite condensado, limoensap en rasp. Met deze makkelijke stappen heb je in een mum van tijd een verrukkelijke Braziliaanse lekkernij op tafel.
Voorbereidingstijd40 minuten min
Totale tijd2 uur uur 40 minuten min
Gang: Gebak, Traktatie
Keuken: Braziliaanse keuken, Brazilië
Trefwoord: Braziliaanse gerechten, Braziliaanse recepten, Cake, Gemakkelijk
Equipment
- Keukenmachine of klopper
- Mengkom
- Doorzichtige folie
- Mesje
- Bakvorm
Ingrediënten
Ingrediënten bodem
- 180 gram Bloem
- 75 gram Poedersuiker
- 30 gram Amandelmeel
- 1 snufje Zout
- 100 gram Boterblokjes
- 0,5 st Ei
- 1 blikje Leite Condensado Gezoete gecondenseerde melk
- 0,5 kopje limoensap
- 3 eetlepel suiker
- 2 st Eieren zonder dooier
- 1 eetlepel Limoen rasp
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de bloem, poedersuiker, amandelmeel en zout in een kom en meng goed door elkaar. Voeg de boter toe en wrijf met je vingertoppen tot je een kruimelig mengsel hebt. Voeg het ei toe en kneed tot je een soepel deeg hebt. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
- Bestuif een werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap. Bekleed een ronde taartvorm van 20 cm doorsnee met het deeg en druk goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet de vorm weer in de koelkast voor 15 minuten.
- Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 tot 18 minuten, of tot hij licht goudbruin is. Laat hem afkoelen op een rooster.
- Maak ondertussen de vulling door het leite condensado te mengen met het limoensap en de rasp. Klop goed door tot je een gladde crème hebt.
- Schep de vulling over de afgekoelde taartbodem en strijk glad met een spatel.
- Maak de meringue door de eiwitten in een schone kom op te kloppen met een mixer. Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen tot je stijve pieken hebt.
- Verdeel de meringue over de citroenvulling en maak met een lepel of spatel mooie pieken. Je kunt ook een spuitzak gebruiken om toefjes te maken.
- Zet de taart onder de grill of gebruik een brander om de meringue licht te kleuren. Let op dat hij niet verbrandt!
- Laat de taart afkoelen en zet hem daarna in de koelkast om verder op te stijven. Reken op minstens 2 uur.
- Snijd de taart in punten en serveer met extra limoenrasp als je wilt.
Notities
Tip: Zorg dat de boter op kamertemperatuur is zodat het beter te gebruiken is bij het maken van de taartbodem