Tag: Braziliaanse cocktail Caipirinha

Braziliaans recept met kip en cachaça

Braziliaans recept met kip en cachaça

Kip en Cachaça

Kip met cachaça is een smaakvol gerecht uit de Braziliaanse keuken. Cachaça is een Braziliaanse rum gemaakt van suikerriet en is vooral bekend van de cocktail caipirinha. Maar je kunt er ook heerlijke kip mee marineren en bakken. Het resultaat is een malse en aromatische kip met een vleugje alcohol.

Je kunt de kip met cachaça serveren met verschillende bijgerechten, zoals rijst, salade, gebakken aardappels of cassave frietjes. Ook lekker met een partje limoen erbij om over de kip te knijpen. En natuurlijk een glaasje caipirinha om het af te maken. Kip met cachaça is een eenvoudig maar verrassend gerecht dat je zeker eens moet proberen!

Recept Braziliaanse Kip en Cachaça

Kip en cachaça

Kip en cachaça
Cachaça is een Braziliaanse rum gemaakt van suikerriet en is bij veel mensen bekend van de Braziliaanse cocktail Caipirinha. Het is misschien niet het eerste waar je aan zult denken, maar in dit geval is het marineren van kip met alcohol een heerlijk idee. Je kunt alle soorten kip gebruiken en het bakken van de kip kan ook op alle manieren zoals je het gewend bent.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd4 uur
Totale tijd4 uur 15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Braziliaanse keuken, Brazilië
Trefwoord: Braziliaanse gerechten, Braziliaanse recepten, Gemakkelijk
Porties: 2 personen
Cost: 5 euro

Equipment

  • Koekenpan
  • Diepvrieszakje

Ingrediënten

  • 700 gram Kip
  • 6 teentjes Knoflook
  • 1 theelepel Oregano
  • 7 eetlepel Cachaça
  • 1 Zout en Peper
  • 3 eetlepel Olijfolie
  • 2 partjes Limoenen
  • 1 Lente ui

Instructies

  • Snij de kip in mooie stukken en doe het in een diepvrieszakje
  • Doe de geperste knoflook, oregano, olijfolie, zout, peper en cachaça er bij
  • Meng alles door elkaar en laat het minimaal vier uren intrekken
  • Haal de kip uit de koelkast, laat het op kamertemperatuur komen en begin met bakken
  • Bak de kip gaar en versier het met stukje lente ui

Notities

Tip: Om de smaak van de Cachaça goed in de kip te laten trekken is het een goed idee om de kip alvast de avond voor het eten te marineren. 

Nog meer Braziliaanse recepten

Pão de queijo

Braziliaanse Brigadeiros

Braziliaanse warme chocolademelk

Canjica

Cassave frietjes

Farofa

Cassave chips

Caipirinha

Moqueca de Camarão

Beijinho de coco

Linguiça Calabresa Acebolada

Cassave cake

Braziliaanse Rabanadas

De heerlijke Braziliaanse cocktail Caipirinha

De heerlijke Braziliaanse cocktail Caipirinha

Braziliaanse Caipirinha

De Caipirinha is de nationale cocktail van Brazilië en een van de meest populaire drankjes ter wereld. De Caipirinha wordt gemaakt met cachaça, een sterke drank van suikerriet, suiker, ijs en limoen. Wij weten nog heel goed dat wij voor het eerst hoorde over het beroemde drankje Caipirinha. Dit zou een lekkere frisse Braziliaanse cocktail zijn. Wij kunnen inmiddels bevestigen dat het zeker een lekkere frisse cocktail is. Wij kunnen inmiddels ook bevestigen dat als je teveel Caipirinha drinkt het frisse er de volgende ochtend wel af is.

De naam Caipirinha komt van het woord caipira, dat plattelandsbewoner betekent in het Portugees. De Caipirinha zou oorspronkelijk gebruikt zijn als medicijn tegen de griep op het platteland van São Paulo.

Mijnbrazilie-Brazilië-Braziliaanse-keuken-Braziliaanse recepten-Braziliaanse cocktail-Caipirinha
Mijnbrazilie-Brazilië-Braziliaanse keuken-Braziliaanse recepten-Braziliaanse cocktail-Recept Braziliaanse Caipirinha

De caipirinha is een frisse, zure en zoete cocktail die makkelijk te bereiden is. Je hebt alleen een stevig glas, een muddler (een stamper), een barmaatje en een barlepel nodig. Je begint met het snijden van een limoen in partjes en het toevoegen van suiker in het glas. Dan stamp je de limoen en de suiker fijn om het sap eruit te halen. Vervolgens vul je het glas met crushed ijs en schenk je cachaça eroverheen. Ten slotte roer je alles goed door elkaar en garneer je de cocktail met een partje limoen.

De caipirinha is een heerlijke cocktail om te drinken op een warme zomerdag, op een feestje of bij een Braziliaanse maaltijd. Je kunt ook variëren met de smaak door andere soorten fruit of siroop te gebruiken in plaats van limoen en suiker. Zo heb je bijvoorbeeld de caipiroska met wodka, de caipifrutta met mango of passievrucht, de caipirissima met rum of de alcoholvrije caipirinha met ginger ale. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Recept Caipirinha

Braziliaanse cocktail Caipirinha

Wat is Caipirinha?
De Braziliaanse cocktail Caipirinha is heel snel en simpel te maken. Als je op vakantie naar Brazilië gaat dan moet je dit zeker een keer geprobeerd hebben.
Alle ingrediënten kun je kopen in Nederland. De meeste slijterijen verkopen wel Cachaça.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd10 minuten
Gang: Drankjes
Keuken: Brazilië
Trefwoord: Bij een biertje, Cocktail, Gemakkelijk, Gezellig, Op het terras, Snel
Porties: 1 glas
Cost: 3 euro

Equipment

  • Groot Glas
  • Muddler
  • Scherp mes
  • Cocktailshaker
  • Snijplank

Ingrediënten

  • 2 stuk Limoen
  • 2 eetlepel Suiker
  • 60 ml Cachaça
  • 1 zak ijsblokjes

Instructies

  • Snij aan beide kanten van de limoen een stukje af en snij de limoen twee keer door het midden
  • Snij de witte rand aan de binnenkant weg en snij de stukjes nog een keer door het midden
  • Stop de limoen stukjes, de twee scheppen suiker in de shaker en gebruik de muddler om alles goed fijn en door elkaar te stampen
  • Voeg daarna veel ijsblokjes toe en de Cachaça. Schud nu alles goed door elkaar en schenkt het in een groot glas.

Notities

Tip: Gebruik een rietje of stampertje zodat je de naar beneden gezakte suiker eventueel weer kunt roeren.
Tip: Als je grote ijsklonten gebruikt dan is het handig om ze vaak even stuk te maken.
 

Nog meer Braziliaanse recepten

Braziliaanse cocktail Caipiroska

Cassave chips

Linguiça Calabresa Acebolada

Cassave frietjes

Farofa

Kip en Cachaça

Canjica

Pão de queijo

Braziliaanse warme chocolademelk

Moqueca de Camarão

Braziliaanse Brigadeiros

Beijinho de coco

Cassave cake

Braziliaanse Rabanadas