
Recept voor het maken van cassave cake
Cassave cake
Cassave cake uit Brazilië is een smakelijk dessert dat gemaakt wordt van geraspte cassave, kokosmelk, eieren en suiker. Het is een eenvoudig en voedzaam recept dat veel gegeten wordt in de Braziliaanse keuken. Cassave cake heeft een zachte en luchtige textuur met een subtiele kokossmaak.
Cassave is een wortelknol die veel voorkomt in de tropen. Het is een belangrijke bron van zetmeel en energie voor veel mensen. Cassave moet altijd gekookt of gebakken worden, want rauw bevat het giftige stoffen. Je kunt verse of diepvries cassave gebruiken voor dit recept.


Je schilt de cassave met een dunschiller en rasp het fijn. Je kunt ook cassavemeel of tapiocameel gebruiken, maar dan moet je wel meer vocht toevoegen aan het beslag. Je mengt de geraspte cassave, kokosmelk, eieren, suiker, boter, bakpoeder, zout en vanille-extract in een grote kom. Je vet de bakvorm in met boter en giet het beslag erin. Je bakt de cake in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 45 minuten tot het goudbruin en gaar is.
Je laat de cake afkoelen op een rooster en snijdt het in stukken. Je kunt de cake serveren met slagroom, fruit, noten of andere toppings naar keuze. Cassave cake is lekker op kamertemperatuur of gekoeld.
Recept voor het maken van cassave cake
Cassave cake
Equipment
- Theedoek
- Blender
- Bakvorm
- Oven 200 graden
Ingredients
- 1 kg Cassave
- 200 gram Suiker
- 100 gram Margarine
- 200 ml Kokosmelk
- 100 gram geraspte kokos
- 1 snufje Zout
- 150 ml Melk
- 3 stuk Eieren
Instructions
- Stop de ontdooide cassave in een theedoek en wring zoveel mogelijk water uit de cassave. Hoe droger de cassave, hoe beter het te gebruiken is
- Voeg de melk, kokosmelk en suiker in de blender. Daarna de gedroogde cassave, margarine, geraspte kokos, snufje zout en de drie eieren
- Als je alles goed gemengd hebt giet je het beslag in de ingevette bakvorm en strijk je de bovenkant glad
- Zet het geheel in de voorverwarmde oven op 200 graden en bak het ruim 45 minuten.
- Na het afkoelen snijdt je met een scherp mesje de randjes los en haal je voorzichtig de rand weg.