
De heerlijke Braziliaanse cocktail Caipirinha
Braziliaanse Caipirinha
De Caipirinha is de nationale cocktail van Brazilië en een van de meest populaire drankjes ter wereld. De Caipirinha wordt gemaakt met cachaça, een sterke drank van suikerriet, suiker, ijs en limoen. Wij weten nog heel goed dat wij voor het eerst hoorde over het beroemde drankje Caipirinha. Dit zou een lekkere frisse Braziliaanse cocktail zijn. Wij kunnen inmiddels bevestigen dat het zeker een lekkere frisse cocktail is. Wij kunnen inmiddels ook bevestigen dat als je teveel Caipirinha drinkt het frisse er de volgende ochtend wel af is.
De naam Caipirinha komt van het woord caipira, dat plattelandsbewoner betekent in het Portugees. De Caipirinha zou oorspronkelijk gebruikt zijn als medicijn tegen de griep op het platteland van São Paulo.


De caipirinha is een frisse, zure en zoete cocktail die makkelijk te bereiden is. Je hebt alleen een stevig glas, een muddler (een stamper), een barmaatje en een barlepel nodig. Je begint met het snijden van een limoen in partjes en het toevoegen van suiker in het glas. Dan stamp je de limoen en de suiker fijn om het sap eruit te halen. Vervolgens vul je het glas met crushed ijs en schenk je cachaça eroverheen. Ten slotte roer je alles goed door elkaar en garneer je de cocktail met een partje limoen.
De caipirinha is een heerlijke cocktail om te drinken op een warme zomerdag, op een feestje of bij een Braziliaanse maaltijd. Je kunt ook variëren met de smaak door andere soorten fruit of siroop te gebruiken in plaats van limoen en suiker. Zo heb je bijvoorbeeld de caipiroska met wodka, de caipifrutta met mango of passievrucht, de caipirissima met rum of de alcoholvrije caipirinha met ginger ale. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Recept Caipirinha
Braziliaanse cocktail Caipirinha
Equipment
- Groot Glas
- Muddler
- Scherp mes
- Cocktailshaker
- Snijplank
Ingredients
- 2 stuk Limoen
- 2 eetlepel Suiker
- 60 ml Cachaça
- 1 zak ijsblokjes
Instructions
- Snij aan beide kanten van de limoen een stukje af en snij de limoen twee keer door het midden
- Snij de witte rand aan de binnenkant weg en snij de stukjes nog een keer door het midden
- Stop de limoen stukjes, de twee scheppen suiker in de shaker en gebruik de muddler om alles goed fijn en door elkaar te stampen
- Voeg daarna veel ijsblokjes toe en de Cachaça. Schud nu alles goed door elkaar en schenkt het in een groot glas.