Braziliaans recept met kip en cachaça
Kip en Cachaça
Kip met cachaça is een smaakvol gerecht uit de Braziliaanse keuken. Cachaça is een Braziliaanse rum gemaakt van suikerriet en is vooral bekend van de cocktail caipirinha. Maar je kunt er ook heerlijke kip mee marineren en bakken. Het resultaat is een malse en aromatische kip met een vleugje alcohol.
Je kunt de kip met cachaça serveren met verschillende bijgerechten, zoals rijst, salade, gebakken aardappels of cassave frietjes. Ook lekker met een partje limoen erbij om over de kip te knijpen. En natuurlijk een glaasje caipirinha om het af te maken. Kip met cachaça is een eenvoudig maar verrassend gerecht dat je zeker eens moet proberen!
Recept Braziliaanse Kip en Cachaça
Kip en cachaça
Kip en cachaçaCachaça is een Braziliaanse rum gemaakt van suikerriet en is bij veel mensen bekend van de Braziliaanse cocktail Caipirinha. Het is misschien niet het eerste waar je aan zult denken, maar in dit geval is het marineren van kip met alcohol een heerlijk idee. Je kunt alle soorten kip gebruiken en het bakken van de kip kan ook op alle manieren zoals je het gewend bent.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd4 uur uur
Totale tijd4 uur uur 15 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Braziliaanse keuken, Brazilië
Trefwoord: Braziliaanse gerechten, Braziliaanse recepten, Gemakkelijk
Porties: 2 personen
Cost: 5 euro
Equipment
- Koekenpan
- Diepvrieszakje
Ingrediënten
- 700 gram Kip
- 6 teentjes Knoflook
- 1 theelepel Oregano
- 7 eetlepel Cachaça
- 1 Zout en Peper
- 3 eetlepel Olijfolie
- 2 partjes Limoenen
- 1 Lente ui
Instructies
- Snij de kip in mooie stukken en doe het in een diepvrieszakje
- Doe de geperste knoflook, oregano, olijfolie, zout, peper en cachaça er bij
- Meng alles door elkaar en laat het minimaal vier uren intrekken
- Haal de kip uit de koelkast, laat het op kamertemperatuur komen en begin met bakken
- Bak de kip gaar en versier het met stukje lente ui
Notities
Tip: Om de smaak van de Cachaça goed in de kip te laten trekken is het een goed idee om de kip alvast de avond voor het eten te marineren.