Braziliaans recept voor Bolo de Fubá

Braziliaans recept voor Bolo de Fubá

BOLO DE FUBÁ: Braziliaanse maïsmeelcake

Bolo de Fubá is een heerlijke en eenvoudige cake die populair is in Brazilië. Het wordt gemaakt met fijn gemalen maïsmeel, dat de cake een lichte en delicate textuur geeft. Je kunt deze cake serveren bij het ontbijt of als tussendoortje met een kopje koffie.

Sommige mensen voegen ook kaas of kokos toe aan het beslag voor een rijkere en romigere smaak. Dit recept is zo makkelijk dat je alle ingrediënten in een blender kunt mengen en dan in de oven kunt bakken. Het resultaat is een goudbruine en luchtige cake die je kunt bestrooien met poedersuiker voor een extra zoetigheid.

Recept voor Bolo de Fubá

Bolo de Fubá

Bolo de Fubá is een heerlijke en eenvoudige cake die populair is in Brazilië. Het wordt gemaakt met fijn gemalen maïsmeel, dat de cake een lichte en delicate textuur geeft. Je kunt deze cake serveren bij het ontbijt of als tussendoortje met een kopje koffie.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd50 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: Gebak, Ontbijt, Traktatie, Tussendoortje
Keuken: Braziliaanse keuken, Brazilië
Trefwoord: Bakken, Braziliaanse recepten, Cake, Gemakkelijk, Snel
Porties: 10 personen

Equipment

  • Blender
  • Kom
  • Bakvorm

Ingrediënten

  • 2 kopjes fijn gemalen maïsmeel
  • 1 kopje Bloem
  • 1,5 kopje Suiker
  • 1 eetlepel Bakpoeder
  • 1 kopje Maisolie
  • 0,5 kopje Melk
  • 1 kopje Karnemelk
  • 3 grote Eieren
  • 1 theelepel Zout
  • Poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in met boter of plantaardige olie en bestuif met gezeefd maïsmeel
  • Doe alle ingrediënten behalve de poedersuiker in een blender. Mix tot alles goed gemengd is
  • Giet het beslag in de voorbereide cakevorm. Zet de cakevorm in de oven en bak gedurende 35 tot 45 minuten, of tot de cake begint los te komen van de zijkanten van de vorm en een dun mes dat in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt
  • Haal de cake uit de oven en laat hem 5 tot 10 minuten afkoelen in de vorm. Maak de cake los van de zijkanten van de vorm met een mes en keer hem om op een bord. Zet de cake rechtop en bestrooi met poedersuiker voor het serveren
  • Wikkel de cake goed in plasticfolie en bewaar hem maximaal vijf dagen in de koelkast

Notities

Tip: Als je met een tandenstoker in de cake prikt en het stokje komt er schoon weer uit dan is de cake klaar.
Tip: Als je het mengsel in de bakvorm giet dan kun je eventueel ook andere producten toevoegen. Bijvoorbeeld rozijnen, goiabada, stukje appel en nog veel meer.

Nog meer Braziliaanse recepten

Pão de queijo

Braziliaanse Brigadeiros

Braziliaanse warme chocolademelk

Canjica

Cassave frietjes

Farofa

Cassave chips

Caipirinha

Kip en Cachaça

Beijinho de coco

Linguiça Calabresa Acebolada

Cassave cake

Moqueca de Camarão

Braziliaanse cocktail Caipiroska

Recept voor Suco de Maracujá

Braziliaanse Misto Quente

Braziliaanse hotdog

Pastel de Carne

Recept Açai

Braziliaanse Rabanadas

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.