Recept voor het maken van Braziliaanse canjica
Braziliaanse canjica
Braziliaanse canjica is een romige pap van witte mais en kokos, die zowel als ontbijt, lunch of dessert gegeten kan worden. Het is een traditioneel gerecht dat vooral in de wintermaanden en tijdens de Festas Juninas (feesten ter ere van de heilige Johannes) geserveerd wordt.
Canjica heeft een zoete smaak en wordt vaak bestrooid met kaneel, suiker of geraspte kokos. Het is een makkelijk en voedzaam gerecht dat je warm of koud kunt eten.
Canjica is een heerlijk zoet gerecht dat je doet denken aan de Braziliaanse cultuur en gezelligheid. Het is ook een goedkoop en eenvoudig gerecht dat je met ingrediënten uit de supermarkt kunt maken. Probeer het eens uit en geniet van deze Braziliaanse lekkernij!
Recept Braziliaanse Canjica
Canjica
Wat is Canjica?Canjica is een Braziliaans recept wat je wel zou kunnen vergelijken met rijstepap alleen is het gemaakt van andere ingrediënten. Het gerecht wordt gegeten als ontbijt, lunch of als dessert en heeft een zoete smaak.
Voorbereidingstijd50 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd1 uur uur 10 minuten min
Gang: Ontbijt, Tussendoortje
Keuken: Brazilië
Trefwoord: Braziliaanse gerechten, Braziliaanse recepten
Porties: 8 porties
Equipment
- Snelkookpan
- Zeef
- Grote kom
- Spatel
Ingrediënten
- 500 gram Witte mais (Canjica milho branco)
- 3 teentjes Kruidnagel
- 0,5 kopje Suiker
- 1 stuk Kaneelstokje
- 1 blik Kokosmelk
- 1 stuk Vanillestokje
- 1 zak Geraspte kokos
- 2 kop Melk
- 1 blik Gecondenseerde melk
- 1 snufje Nootmuskaat
Instructies
- Haal de gedroogde witte mais uit de zak en maak het goed schoon met water
- Daarna kook je de mais in ruim water in een snelkookpan (40min)
- Doe de gecondenseerde melk, melk, geraspte kokos, kokosmelk en suiker in de kom
- Je kunt nu tijdens het roeren ook een vanille stokje en de nootmuskaat toevoegen
- Als de snelkookpan klaar is dan kun je die openen en het mengsel er bij gieten
- Laat het geheel nog 10 á 15 minuten koken tot dat het een papperige mengsel wordt
- Presenteer het met een kaneelstokje en versier het nog wat met geraspte kokos en kaneelpoeder
Notities
Tip: Je kunt het vanille stokje in het mengsel laten liggen voor de smaak. Je kunt de Canjica ook invriezen, maar wij zorgen wel dat het dan binnen een maand op is en voegen als het ontdooid is een klein beetje melk toe.