Recept voor het maken van cassave chips
Cassave chips
Cassave chips zijn een knapperige en smakelijke snack die je zelf kunt maken van cassave. Cassave is een eetbare wortelknol die veel wordt gebruikt in de Zuid-Amerikaanse, Afrikaanse en Aziatische keuken. Cassave is rijk aan zetmeel en heeft een neutrale smaak. Je kunt er allerlei gerechten mee maken, zoals cassavebrood, cassavesoep, bojo, telo en natuurlijk chips.
Om cassave chips te maken, heb je verse of diepvries cassave nodig. Die kun je kopen bij toko’s, groentewinkels of sommige supermarkten. Je schilt de cassave met een dunschiller en snijdt het in dunne plakjes. Je kunt hiervoor een scherp mes of een mandoline gebruiken. Hoe dunner de plakjes, hoe krokanter de chips.
Je kunt de cassave chips op drie manieren bereiden: in de airfryer, in de oven of in de frituurpan. In de airfryer zijn ze het snelst klaar en het minst vet. In de oven zijn ze iets minder vet dan in de frituurpan, maar wel knapperiger. In de frituurpan zijn ze het meest traditioneel en het meest smaakvol. Voor alle drie de methoden heb je olie, zout en eventueel andere kruiden nodig.
Voor de airfryer verwarm je de airfryer voor op 180 graden en besprenkel je de cassave plakjes met een beetje olie en zout naar smaak. Je bakt ze in 10 tot 15 minuten goudbruin en krokant. Voor de oven verwarm je de oven voor op 180 graden en meng je de cassave plakjes met olie, zout en eventueel andere kruiden naar smaak. Je legt ze naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en bakt ze in 20 tot 30 minuten goudbruin en krokant. Voor de frituurpan verhit je olie in een pan en frituur je de cassave plakjes in porties tot ze bruin en krokant zijn. Je laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooit ze met zout naar smaak.
Je kunt de cassave chips serveren als snack of als bijgerecht bij een maaltijd. Ze zijn lekker met verschillende sausjes, zoals sambal mayonaise, zoete chilisaus, ketjapsaus of pizza saus. Of je kunt ze combineren met andere gerechten, zoals bakkeljauw of moqueca de camarão. Cassave chips zijn een eenvoudige en leuke manier om te genieten van de veelzijdige cassave.
Recept voor het maken van cassave chips
Cassave chips
Equipment
- Pan met olie
- Dunschiller
- Groot scherp mes
- Keukenpapier
Ingrediënten
- 1 Cassave wortel
- 1 Zout naar behoeve
Instructies
- Snijdt aan beide kanten een stukje af en begin de wortel te schillen
- Als de wortel mooi wit geschild is dan was je de wortel met water
- Droog de wortel goed met keukenpapier voordat je verder gaat
- Snijdt de cassave wortel in hele kleine dunne schijfjes
- Bak de schijfjes bruin en voeg zout toe naar behoeve