
Recept voor het maken van cassave frietjes
Cassave frietjes
Cassave frietjes zijn een heerlijk alternatief voor de gewone aardappelfrietjes. Cassave is een knolgewas dat veel wordt gegeten in Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Het is rijk aan zetmeel en heeft een neutrale smaak. Cassave moet altijd gekookt of gebakken worden, want rauw is het giftig.
Om cassave frietjes te maken, heb je verse of diepvries cassave nodig. Die kun je kopen bij toko’s, groentewinkels of sommige supermarkten. Je schilt de cassave met een dunschiller en snijdt het in reepjes. Dan kook je de reepjes in water tot ze zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen. Daarna laat je ze uitlekken en dep je ze droog met keukenpapier.


Je kunt de cassave frietjes op twee manieren bereiden: in de oven of in de frituurpan. In de oven zijn ze gezonder en knapperiger, maar in de frituurpan zijn ze sneller klaar. Voor de oven verwarm je de oven voor op 180 graden en meng je de cassave frietjes met olijf- of kokosolie, zout, peper en knoflookpoeder naar smaak. Je legt ze naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en bakt ze in 30 minuten goudbruin en krokant. Voor de frituurpan verhit je olie in een pan en bak je de cassave frietjes in porties tot ze bruin en knapperig zijn. Je laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooit ze met zout naar smaak.
Je kunt de cassave frietjes serveren met verschillende sausjes, zoals madame Jeanette mayonaise, zoete chilisaus, ketjapsaus of pizza saus. Of je kunt ze eten met een traditioneel gerecht, zoals bakkeljauw of terie uit Suriname, of moqueca de camarão uit Brazilië. Cassave frietjes zijn een lekkere en makkelijke manier om kennis te maken met de exotische smaken van cassave.
De cassave wortel wordt veelal gebruikt in Zuid-Amerika en Aziatische landen. Oorspronkelijk komt de cassave wortel uit Zuid Amerika. Vroeger hebben de Portugezen de cassave wortel meegenomen naar andere landen waardoor het nu in meerdere landen wordt verbouwd en gegeten.
Recept cassave frietjes
Cassave frietjes
Equipment
- Groot scherp mes
- Pan met olie
- Dunschiller
- Keukenpapier
- Snijplank
Ingredients
- 2 grote cassavewortels
- 1 Zeezout naar smaak
Instructions
- Snij aan beide kanten een klein stukje af en schil de wortel
- Maak de wortel schoon onder de kraan
- Snij de cassave in mooie reepjes en kook ze 10 minuten
- Droog de reepjes cassave goed in keukenpapier. Hoe droger, hoe beter
- Bak de reepjes bruin in de olie en serveer eventueel met zout en sausjes
2 Replies to “Recept voor het maken van cassave frietjes”
Ziet er heerlijk uit en niet moeilijk. Ik ga dit onthouden!
Hallo Mandy, echte aanrader! en gezond 😉 Bedankt voor je reactie