Farofa is een Braziliaans bijgerecht
Braziliaanse farofa
Braziliaanse farofa is een knapperig en smaakvol bijgerecht dat gemaakt wordt van gebakken cassavemeel of maismeel met verschillende ingrediënten. Farofa is een typisch Braziliaans gerecht dat in heel het land gegeten wordt, vooral bij vlees, vis of gevogelte.
Farofa is ook een onmisbaar onderdeel van de Braziliaanse barbecue of churrasco. Farofa is makkelijk te maken en je kunt het naar eigen smaak aanpassen.
Farofa is een heerlijk bijgerecht dat je doet genieten van de Braziliaanse keuken en cultuur. Het is ook een goedkoop en eenvoudig bijgerecht dat je met ingrediënten uit de supermarkt kunt maken. Probeer het eens uit en laat je verrassen door deze Braziliaanse lekkernij!
Recept voor het maken van Farofa
Braziliaanse Farofa
Braziliaanse farofa is een knapperig en smaakvol bijgerecht dat gemaakt wordt van gebakken cassavemeel of maismeel met verschillende ingrediënten.
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Braziliaans
Trefwoord: Bakken, Bij een biertje, Braziliaanse gerechten, Braziliaanse recepten, Gemakkelijk
Porties: 4 personen
Equipment
- 1 Pan
Ingrediënten
- 50 gram Margarine
- 1 st Ui gesnipperd
- 125 gram Spekreepjes
- 250 gram Farofa
- 2 teentjes Knoflook
- 1 st Cabanossi
Instructies
- Doe een klontje boter in de pan en laat het rustig vloeibaar worden op een laag vuurtje.
- Daarna doe je spekjes in de pan en als de spekjes halverwege zijn doe je de cabanossi stukjes erbij.
- Als de spekjes en cabanossi mooi op kleur komen doe je de uien en knoflook er door. Dit laat je even sudderen en dan doe je tot slot de cassavemeel erbij en roer je alles goed door elkaar heen.
- Let op dat je het vuur niet te hoog hebt en ook niet te lang door bakt. Daarna kun je het in een schaaltje doen en serveer je het naast het hoofdgerecht.