Recept voor het heerlijke gerecht moqueca de camarão
Moqueca de camarão
Braziliaanse moqueca de camarão is een smaakvolle stoofpot van garnalen, kokosmelk, groenten en kruiden. Het is een traditioneel gerecht uit de kuststreken van Brazilië, waar verse vis en zeevruchten volop verkrijgbaar zijn. Moqueca de camarão wordt geserveerd met rijst, farofa (gebakken cassavemeel) of pirão (een dikke saus van visbouillon en cassavemeel). Het is een makkelijk en snel gerecht dat je in één pan kunt bereiden.
Moqueca de camarão is een heerlijk gerecht dat je doet genieten van de Braziliaanse keuken en cultuur. Het is ook een gezond gerecht dat rijk is aan eiwitten, gezonde vetten en vitamines. Probeer het eens uit en laat je verrassen door deze Braziliaanse lekkernij!
Recept Braziliaanse moqueca de camarão
Braziliaanse Moqueca de Camarão
Wij gebruiken altijd de garnalen uit de diepvries van de Lidl. Goede kwaliteit garnalen voor een redelijke prijs. Wel eerst even langzaam laten ontdooien en goed drogen voor het beste resultaat
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Brazilië
Trefwoord: Braziliaanse gerechten, Braziliaanse recepten
Porties: 6 personen
Cost: 10 euro
Equipment
- Pan
- Spatel
- Snijplank
- Scherp mes
Ingrediënten
- 1 kilo Garnalen
- 3 stuk Paprika verschillende kleuren
- 1 Peterselie naar behoefte
- 1 Zwarte Peper naar behoefte
- 1 Zout naar behoefte
- 2 stuk Limoen
- 3 stuk Uien grote stukken
- 1 stuk Tomaat
- 4 teentjes Knoflook
- 2 blik kokosmelk
- 2 eetlepel Olijfolie
- 1 blokje Visbouillon
Instructies
- Maak de garnalen schoon met veel water en leg de garnalen droog even op een bord
- Marineer de garnalen met de uitgeknepen limoen, gesneden knoflook, peper en zout
- Giet de olijfolie in de pan en bak de paprika, uien en tomaat lichtjes en zet het vuur lager
- Roer de garnalen en voeg een blokje visbouillon toe met een beetje water
- Breng het geheel langzaam aan de kook voor ongeveer 10 minuten
- Daarna voeg je de kokosmelk toe en blijf je alles op een laag vuurtje roeren
- Tot slot voeg je naar behoefte peterselie toe en kook je het nog 5 a 6 minuten door op een laag vuurtje