
Recept Braziliaanse hotdogs
Braziliaanse hotdog
De Braziliaanse hotdog, ook wel cachorro quente genoemd, is een populair streetfood gerecht dat je overal in Brazilië kunt vinden. Het is een heerlijke combinatie van een worstje in een broodje met een rijke tomatensaus en allerlei toppings naar keuze. De Braziliaanse hotdog is niet zomaar een hotdog, het is een feestje op je bord!
De tomatensaus wordt gemaakt met gehakt, ui, knoflook, paprika, tomatenpuree en kruiden. Het geeft de hotdog een smeuïge en smaakvolle basis. De worstjes worden eerst gekookt in water tot ze dik en sappig worden. Dan worden ze in de broodjes gelegd en overgoten met de saus. Daar bovenop komt de geraspte mozzarella kaas die smelt door de warmte.
Maar dat is nog niet alles! De Braziliaanse hotdog wordt pas echt compleet met de verschillende toppings die je er zelf bij kunt doen. Denk aan batata palha (dunne aardappelstokjes), erwten, maïs, ketchup, mayonaise, mosterd, Parmezaanse kaas en nog veel meer. Je kunt het zo gek maken als je wilt. Sommige mensen doen er zelfs puree of salade bij!
De Braziliaanse hotdog is een typisch Braziliaans gerecht dat vaak wordt gegeten bij feestjes, verjaardagen of als snack tussendoor. Het is een makkelijk en goedkoop gerecht dat iedereen blij maakt. Het is ook leuk om te maken met vrienden of familie, want iedereen kan zijn eigen hotdog samenstellen naar zijn smaak.
De Braziliaanse hotdog is een echte traktatie die je zeker eens moet proberen. Het is een explosie van smaken en texturen die je niet snel zult vergeten. Bom apetite!
Recept Braziliaanse hotdog
Braziliaanse hotdog
Equipment
- 1 Steelpan
- 1 Snijmes
Ingredients
- 4 st hotdogs
- 60 gram mais
- 4 st hotdog broodjes
- 2 st tomaten
- 1 st mini frietjes
- 1 st mayonaise
- 1 st ketchup
- 1 st mosterd
Instructions
- Eerst de hotdogs warm maken in water. Lees eventueel de verpakking.
- Snij de broodjes open en leg de hotdog erin.
- Vul het broodje verder met de stukjes tomaten, mini frietjes en stukjes mais
- Tot slot kun je naar behoeven mayonaise, ketchup en mosterd toevoegen