Recept voor Braziliaanse Rabanadas
Braziliaanse rabanadas
Braziliaanse rabanadas zijn een heerlijk zoet gerecht dat lijkt op wentelteefjes, maar dan met een extra twist: gecondenseerde melk. Dit recept is ideaal om oud brood op te maken en wordt vaak gegeten met Kerstmis in Brazilië. Je kunt zelfs speciaal brood kopen voor rabanadas tijdens de feestdagen. Rabanadas zijn makkelijk te maken en smaken nog lekkerder met vers fruit, honing of stroop.
Rabanadas zijn een typisch Braziliaans dessert of tussendoortje dat je doet denken aan de zon en de samba. Ze zijn ook populair in Portugal en Spanje, waar ze verschillende namen hebben. Rabanadas zijn een heerlijke manier om jezelf te verwennen met iets zoets en simpels.
Recept voor Braziliaanse Rabanadas
Braziliaanse Rabanadas
Voorbereidingstijd30 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: Borrelhapje, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken: Braziliaanse keuken
Trefwoord: Braziliaanse gerechten, Braziliaanse recepten, Gemakkelijk, Snel
Porties: 4 personen
Cost: 2 euro
Equipment
- Kom
- Steelpan
Ingrediënten
- 4 stuk Pistolet bij voorkeur oude pistolets
- 400 ml Melk
- 2 stuk Eieren
- 80 gram Suiker
- 2 eetleper Kaneel
- 1 blikje Gecondenseerde melk
- Olie
Instructies
- Snij de pistolet in plakjes
- Doe de melk met de gecondenseerde melk in een kommetje
- Doe de geklopte eieren in een kommetje en verhit de olie in het pannetje
- Doe het broodje in de melk en daarna in het kommetje met ei
- Bak de broodjes aan beide kanten bruin en bestrooi met suiker en kaneel
Notities
Tip: Om het geheel nog lekkerder en feestelijker te maken kun je nog frambozen, stukjes aardbeien, bramen of plakjes bananen toevoegen. Deze kun je ook nog extra bestrooien met suiker Tip: Laat de broodjes na het bakken even uitlekken op keukenpapier