Recept voor Braziliaanse Rabanadas

Recept voor Braziliaanse Rabanadas

Braziliaanse rabanadas

Braziliaanse rabanadas zijn een heerlijk zoet gerecht dat lijkt op wentelteefjes, maar dan met een extra twist: gecondenseerde melk. Dit recept is ideaal om oud brood op te maken en wordt vaak gegeten met Kerstmis in Brazilië. Je kunt zelfs speciaal brood kopen voor rabanadas tijdens de feestdagen. Rabanadas zijn makkelijk te maken en smaken nog lekkerder met vers fruit, honing of stroop.

Rabanadas zijn een typisch Braziliaans dessert of tussendoortje dat je doet denken aan de zon en de samba. Ze zijn ook populair in Portugal en Spanje, waar ze verschillende namen hebben. Rabanadas zijn een heerlijke manier om jezelf te verwennen met iets zoets en simpels.

Recept voor Braziliaanse Rabanadas

Braziliaanse Rabanadas

Voorbereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Borrelhapje, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken: Braziliaanse keuken
Trefwoord: Braziliaanse gerechten, Braziliaanse recepten, Gemakkelijk, Snel
Porties: 4 personen
Cost: 2 euro

Equipment

  • Kom
  • Steelpan

Ingrediënten

  • 4 stuk Pistolet bij voorkeur oude pistolets
  • 400 ml Melk
  • 2 stuk Eieren
  • 80 gram Suiker
  • 2 eetleper Kaneel
  • 1 blikje Gecondenseerde melk
  • Olie

Instructies

  • Snij de pistolet in plakjes
  • Doe de melk met de gecondenseerde melk in een kommetje
  • Doe de geklopte eieren in een kommetje en verhit de olie in het pannetje
  • Doe het broodje in de melk en daarna in het kommetje met ei
  • Bak de broodjes aan beide kanten bruin en bestrooi met suiker en kaneel

Notities

Tip: Om het geheel nog lekkerder en feestelijker te maken kun je nog frambozen, stukjes aardbeien, bramen of plakjes bananen toevoegen. Deze kun je ook nog extra bestrooien met suiker
Tip: Laat de broodjes na het bakken even uitlekken op keukenpapier

Nog meer Braziliaanse recepten

Pão de queijo

Braziliaanse Brigadeiros

Braziliaanse warme chocolademelk

Canjica

Cassave frietjes

Farofa

Cassave chips

Caipirinha

Kip en Cachaça

Beijinho de coco

Linguiça Calabresa Acebolada

Cassave cake

Moqueca de Camarão

Braziliaanse cocktail Caipiroska

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.