Recept voor het maken van Braziliaanse chocolademelk
Braziliaanse chocolademelk
Braziliaanse chocolademelk is een romige en zoete drank die gemaakt wordt van gecondenseerde melk, cacao en kaneel. Het is een populair drankje in Brazilië, vooral in de koudere maanden of als tussendoortje. Braziliaanse chocolademelk is makkelijk te maken en smaakt heerlijk met een slagroomtoef of hagelslag.
Braziliaanse chocolademelk is een heerlijk drankje dat je doet genieten van de Braziliaanse zoetigheid en gezelligheid. Het is ook een eenvoudig en goedkoop drankje dat je met ingrediënten uit de supermarkt kunt maken. Probeer het eens uit en laat je verrassen door deze Braziliaanse lekkernij!
Recept Braziliaanse chocolademelk
Braziliaanse chocolademelk
Brazilianen zijn gek op chocolade. Chocolade wordt gemaakt van Cacao. Brazilië heeft zijn eigen cacao oogst, maar desondanks importeren ze ook veel cacao.In Brazilië kreeg ik dit recept voor warme chocolademelk die ik graag met jullie deel. Alle ingrediënten zijn in de supermarkt verkrijgbaar.
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd10 minuten min
Gang: Drankjes, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken: Braziliaanse keuken, Brazilië
Trefwoord: Braziliaanse recepten, Cake, Gemakkelijk, Snel
Porties: 4 kop
Cost: 3 euro
Equipment
- Steelpan
- Spatel
Ingrediënten
- 0,5 blikje Gecondenseerde melk
- 4 glazen Melk
- 4 eetlepel Cacaopoeder
- 2 eetlepels Maizena
- 1 staafje Kaneel
Instructies
- Doe de vier glazen melk in een steelpan en warm het langzaam op
- Als de melk warm begint te worden doe je de maïzena al roerend in de pan
- Als de maïzena goed gemengd is met de melk dan doe je de overige ingrediënten er in
- Blijf wel goed roeren en als de melk begint te koken dan moet het vuur omlaag
- Blijf roeren tot de chocolademelk wat dikker wordt
- Het kaneelstokje kun je voor de smaak in het pannetje laten zitten, maar je kunt het voor gebruik er ook uit halen
- Als je de chocolademelk te dik vindt of je vindt het te zoet dan kun je er wat water aan toevoegen
Notities
Tip: Je kunt het afgedekt in de koelkast bewaren voor een aantal (2/3) dagen. Tip: Je kunt de kaneel ook vervangen door een stokje vanille en je kunt eventueel slagroom toevoegen. Tip: Hagelslag of chocoladevlokken kun je gebruiken als topping.
2 Replies to “Recept voor het maken van Braziliaanse chocolademelk”
Thanks For Sharing this amazing recipe. My family loved it. I will be sharing this recipe with my friends. Hope the will like it.
Thank you so much for taking the time for give a reaction! Have a nice day