Wat is Canjica?Canjica is een Braziliaans recept wat je wel zou kunnen vergelijken met rijstepap alleen is het gemaakt van andere ingrediënten. Het gerecht wordt gegeten als ontbijt, lunch of als dessert en heeft een zoete smaak.
Haal de gedroogde witte mais uit de zak en maak het goed schoon met water
Daarna kook je de mais in ruim water in een snelkookpan (40min)
Doe de gecondenseerde melk, melk, geraspte kokos, kokosmelk en suiker in de kom
Je kunt nu tijdens het roeren ook een vanille stokje en de nootmuskaat toevoegen
Als de snelkookpan klaar is dan kun je die openen en het mengsel er bij gieten
Laat het geheel nog 10 á 15 minuten koken tot dat het een papperige mengsel wordt
Presenteer het met een kaneelstokje en versier het nog wat met geraspte kokos en kaneelpoeder
Notes
Tip: Je kunt het vanille stokje in het mengsel laten liggen voor de smaak.Je kunt de Canjica ook invriezen, maar wij zorgen wel dat het dan binnen een maand op is en voegen als het ontdooid is een klein beetje melk toe.